U bent bezoeker nr:
268
Hoogtevrees
Fobische Rijangst
Invoegangst

INVOEGANGST NU ZELF OVERWINNEN

Ervaart u ook de nodige spanning als u moet invoegen? Of als u op een splitsing van snelwegen over één of meer stroken moet opschuiven? Is dat een regelrecht nachtmerriescenario voor u, vooral in de spits als iedereen bot op elkaar rijdt?

Heeft u tijdens uw rijlessen ook nooit méér uitleg gekregen dan dat je een blik in de binnenspiegel en buitenspiegel moet werpen? In plaats van een heldere uitleg hoe je die spiegelbeelden nou supersnel en heel zéker interpreteren kunt?

Dan bied ik u via deze website nu de oplossing die u bijna nergens in de rijopleiding-branche zult tegenkomen: de oplossing waarmee u als rijbewijsbezitter nu zelfstandig eraan kunt gaan werken om uw invoegangst tot het verleden te laten behoren.
Zelfs als u het rijbewijs nog niet hebt maar u met de snelweg en het invoegen maar moeizame vorderingen maakt, vindt u op deze website precies hetgeen u bij uw rijinstructeur tekort komt!

Hoe dan ook, ik bied u hier die enorm belangrijke praktische kennis en superhandige tips waar het gaat om die snelle en zekere spiegelinterpretatie, en waar het gaat om een keur aan simpele maar zeer doeltreffende strategieën waarmee u in die hectiek van de snelweg vol vertrouwen bereikt wat u bereiken wilt!

EVEN VOORSTELLEN

Maar het lijkt mij netjes mij eerst even aan u voor te stellen voordat ik hier verder ga.  Mijn naam is Jan voerman.
Sinds 1987 was ik als één van de allereerste gespecialiseerde rijinstructeurs  gedurende bijna 30 jaar werkzaam als behandelaar van autobestuurders met rijangsten, waaronder enkele duizenden met invoegproblemen, voornamelijk vrouwen.
Al gauw begon ik te begrijpen waarin hem dat zat: de hierboven al genoemde ernstige interpretatieproblemen van de spiegelbeelden met stip bovenaan, direct daarop gevolgd door onbekendheid met de ook hierboven aangehaalde strategieën die je moet inzetten om daarmee vol vertrouwen de regie te kunnen gaan nemen over jezelf en over je medeweggebruikers waartussen je wilt invoegen, uitvoegen, weven of ritsen.

Om dit te kunnen ontdekken had ik al gauw een spiegeltje op de voorruit geplaatst waarin ik de klant achter het stuur in verschillende situaties recht in het gezicht en in de ogen kon kijken. Oftewel: ‘eye-tracking in realtime’, met directe terugkoppeling tussen de klant en mij over wat ik daar bij ze zag. Dit ruim voor de later ontwikkelde eye-trackingapparatuur die vooral word gebruikt bij wetenschappelijk onderzoek en bijvoorbeeld bij het bestuderen van de fenomenale kijktechnieken van coureurs. Wat ik daarin zag sprak boekdelen over de spanning en de angst, over de verwarring door een verkeerde wijze van kijken en voorál door gebrek aan kennis om vlot en goed te kunnen beoordelen wat je daarmee kunt.

FALENDE RIJOPLEIDERS

Geen enkele van de ruim tweeduizend rijbewijsbezitters die ik met invoegangst in de afgelopen 30 jaar mocht helpen bleek bij de rijopleiding ook maar iets te hebben gehoord van de simpele maar uiterst doeltreffende kennis die ik hen daarbij als basis gaf om daarmee samen te gaan oefenen:
“Waarom hebben ze mij dat in hemelsnaam niet uitgelegd?”, kreeg en krijg ik nog dagelijks te horen.
Zelfs van klanten die tevergeefs eerst bij andere zogenaamd in rijangst of faalangst gespecialiseerde rijinstructeurs zijn geweest krijg ik altijd te horen dat ze zo goed als niets hiervan is verteld.
De behandeling bestond uit niet veel meer dan domweg enige uren in- en uitvoegen op de ring Amsterdam, bijvoorbeeld. Met de gedachte dat de kwartjes dan wel vanzelf zouden gaan vallen of de angst vanzelf wel zou gaan uitdoven.
Ook voor leerlingen die het rijbewijs nog moesten halen maar die elders vastliepen op het invoegen ging er opeens een geheel nieuwe wereld open, met altijd weer die vraag aan mij: “Waarom vertelt mijn eigen rijinstructeur mij dat niet?”.

Een ander antwoord dan het volgende weet ik hierop niet te geven: zij leerden (en leren) dat tijdens hun instructeursopleiding niet, en waren vervolgens te dom en/of te lui om zelf op zoek te gaan naar een adequate oplossing voor hun leerlingen of rijangstklanten.
In dit kader ook heel tekenend:  30 jaar lang viel mij de totale afwezigheid op van lesauto’s op het ultiem complexe en drukke stuk snelweg bij Utrecht waar ik dit gedurende 30 jaar wekelijks vele uren met mijn klanten oefende (splitsing A27/A28 ten oosten van Utrecht in beide richtingen), terwijl je op veel plekken binnen de bebouwde kom bijna over de lesauto’s valt!
Het is volkomen duidelijk: de meeste instructeurs mijden het échte werk als de pest, dat moet de leerling na het rijbewijs maar zelf zien te klaren.
Soortgelijke complexe situaties tref je natuurlijk ook aan rond de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, om van de Ring Antwerpen en de Périphérique rond Parijs maar niet te spreken.

KWARTJES VALLEN VANZELF???

Bij velen is dat inderdaad het geval als ze eenmaal meer rijervaring gaan opdoen, maar bij hordes anderen veel minder of helemaal niet. Hoeveel snelwegkilometers zij zelfstandig ook maken of onder begeleiding gaan oefenen.
Ook ik kreeg zelf ooit tijdens mijn rijopleiding niets anders ‘uitgelegd’ dan: ‘binnenspiegel, buitenspiegel, dode hoek’, en ook ik kwam maar vrij zelden op de snelweg tijdens de rijles. Bij het examen was het toch vooral: hopen dat het niet druk is en anders toch een beetje van “God zegene de greep”.

Toch heeft zich dat bij mij gaandeweg de goede kant op ontwikkeld, ook al gebeurde dat onbewust. Klaarblijkelijk legde mijn brein bij het invoegen het plaatje van de spiegel waarbij ik besloot in kunnen te voegen ergens onbewust in mijn geheugen vast, en verving dit vervolgens door een nieuw krapper plaatje als de situatie wat krapper was maar ik desondanks besloot om in te voegen. Enzovoort, totdat daarmee uiteindelijk een plaatje was bereikt dat voor mij de uiterste grenswaarde zou gaan betekenen, nog steeds geheel onbewust zijnde van dat specifieke plaatje overigens. Een soortgelijk proces voltrok zich natuurlijk ook voor het uitvoegen naar rechts tussen andere auto’s, met een daarbij behorend minimumplaatje.

Maar zo goed als dat in mijn ruimtelijk brein bleek te werken werkt dat bij lange na niet bij ieder ander, vooral bij een bepaalde categorie vrouwen maar ook wel eens bij mannen. Zij blijven in hun begrip al gauw steken op een (véél) ruimere grenswaarde om nog vol vertrouwen de beslissing te kunnen nemen om te gaan invoegen.
Maar helaas zit het verkeer tegenwoordig bij grote drukte véél dichter op elkaar en is die ruimte er dan bij lange na niet!

Kortom: leerlingen bespaar je tijdens de rijopleiding al een hoop problemen en kersverse rijbewijsbezitters de grote kans op van het ontstaan van invoegangst, door direct in de rijopleiding de koe bij de horens te vatten: dus de uitleg en demonstratie te geven die aan alle twijfel resoluut een einde maakt!
Maar tsja, dan moet je die kennis als rijinstructeur wel zelf ook in huis hebben of anders in huis willen halen. En vervolgens niet te lui zijn om dan ook helemaal voor je leerling of je rijangstklant te gáán.

NU ZELF AAN DE SLAG!

Wilt u nu met behulp van mijn unieke uitleg en heldere aanwijzingen gebaseerd op 30 jaar intensieve hulp aan mensen met invoegangst aan de slag om zelf uw invoegangst daarmee te gaan overwinnen?
Wilt u daarvoor die concrete praktische kennis en superhandige tips ontvangen en die kunnen gaan toepassen waar het gaat om die snelle en zekere spiegelinterpretatie? En waar het gaat om een keur aan simpele maar zeer doeltreffende strategieën waarmee u in die hectiek van de snelweg vol vertrouwen bereikt wat u bereiken wilt?

Dan kunt u deze cruciale sleutel voor de oplossing van uw probleem nu uitgebreid en helder beschreven met vele tekeningen en foto’s tot uw beschikking krijgen. En wel slechts voor de prijs van pakweg 1 uur tot vijf kwartier gewone rijles: € 49,50.

Maar let wel: met gewone rijles bij een gewone rijinstructeur zonder al die kennis  die ik in 30 jaar intensief werken met invoegangst heb vergaard levert u dat hoogstwaarschijnlijk nog weinig tot niets op.  Dit in tegenstelling tot deze echt unieke set die u uiterlijk binnen 10 dagen na ontvangst van uw betaling per PostNL zal ontvangen.
Naar onze ervaringen en die van onze klanten die eerst al elders waren geweest voor hulp, blijken zelfs ook de meeste in rijangst gespecialiseerde rijinstructeurs niet op de hoogte van deze kennis en praktische aanpak te zijn, wat eigenlijk best schokkend is.
De prijs is inclusief verzendkosten binnen Nederland en België.

Indien u na lezing ervan en uw eigen oefeningen toch nog training onder onze bijzondere begeleiding zou willen hebben, krijgt u daarvan bovendien € 15,– gerestitueerd!
Deze restitutie vervalt 1 jaar na aanschaf en is niet van toepassing in Haarlem.

Let op: na het verzenden van uw bestelling met de Verzendknop ziet u de link van iDEAL, waarmee u direct betalen kunt.
Ook ontvangt u een emailbevestiging met daarin nogmaals de link naar iDEAL, die u gebruiken kunt als u niet direct al de link op de website heeft gebruikt.  Check ook uw SPAM-map s.v.p.!
Nadat u iDEAL gekozen heeft en daarna de bank, komt u in de beveiligde omgeving van iDEAL terecht via betaalprovider Mollie.
Uw bestelling wordt niet eerder geleverd dan na betaling.

Problemen met bestellen:
bel op werkdagen 9.00 – 20.00 uur en spreek bij afwezigheid s.v.p. duidelijk in op: 06-57335594 of 06-55120854

BESTELLEN – KLIK HIER

Hierbij bestel ik de unieke invoegset

met gedurende 6 maanden na aanschaf het recht maximaal 2 maal via email vragen te stellen en daar antwoord op te krijgen.

Uw recht van teruggave binnen de in de Algemene Voorwaarden genoemde termijn van 14 dagen vervalt indien het zegel van de verzendenveloppe verbroken is. U heeft dan kennis kunnen nemen van de bijzondere inhoud en/of die kunnen kopiëren en heeft daarmee de koop definitief aanvaard.  

Indien de gids bij verzending zodanig beschadigd is dat u deze niet wilt accepteren sturen wij u geheel kosteloos een nieuw exemplaar toe. 

In alle gevallen gelieve dit eerst te melden via ons contactformulier, waarna wij u vertellen hoe te handelen.

Trainingen vanuit: Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Utrecht, Nieuwegein, Haarlem .

Bespreken: RijRelaxed Nederland: 06-5512-054 / 06-57335594